Velvære

Hvad er velvære?

Velvære kan være mange forskellige ting, og der skal være en balance mellem dit fysiske og mentale velvære. 

Først og fremmes kan du sagtens være glad overordnet i dit liv, men måske er der få ting der mangler lidt kærlighed. Det kan være du ikke får motioneret så meget som du ønsker, eller der er noget mentalt der presser på. Små ting som man måske ikke tænker over i hverdagen kan gå ud over din generelle livskvalitet.
Her får du lidt tips og tricks til et bedre velvære.

Dit velvære

Skønhed 
Betyder skønhed noget for dig? Så er det nok også en del af dit daglige velvære. Nogen går op i altid at være nyklippet og have en flot frisure, mens andre går op i at gå til ansigtsbehandling en gang om måneden.

Det kan også være at du elsker at nyde et glas vin om aftenen. At gøre noget godt for sig selv, også hvis det bare er en gang i mellem, kan det bidrage til at du bliver gladere i din hverdag.

Makeup
Damer i undertøj

Krop
Din krop følger dig hele livet er det er vigtigt at passe på den. Lige som motion er vigtigt for din krop, er det også vigtigt at du er tilfreds med din krop for at få et bedre velvære. At føle sig tilpas i egen krop, kan spille en stor rolle i din hverdag.

Er der et eller du ikke er tilfreds med ved din krop, så gør dig selv en tjeneste ved at gøre noget ved det. Her er det vigtigt at sige, at det ikke er noget det er en opskrift på. Alle har forskellige behov, og det vigtige er ikke hvad andre fortæller dig, men hvordan du har det med dig selv.

Motion
Der er rigtig mange fordele ved at få motion ind i din hverdag. Hvis du bevæger dig hver dag og sørger for at holde din krop i god form, bliver din krop også bedre rustet overfor eventuelle sygdomme.

Mennesker der vejer for meget eller spiser usundt uden at bevæge sig, har større tilbøjelighed for at få sygdomme som diabetes, hjertekar sygdomme og forhøjet blodtryk. Det kan derfor være en god ide at få tænkt noget motion ind i din hverdag. Det kan give dig en bedre og mere regelmæssig søvn og øge dit psykiske velvære.

Folk der løber

Få en forbedret energi

Få mere energi ved at tilføre små ting i din hverdag. Her kommer en lille liste med ting der kan komme dig til gode og give dig mere energi.

– Få frisk luft ind i din hverdag
– Undgå at kigge for meget ind i din mobil eller PC
– Bevæg dig mindst 30 min. om dagen
– Deltag i forskellige aktiviteter et par gange om ugen
– Sørg for at have et ryddeligt hjem, så du kan ligge dit overskud et andet sted
– Hver opmærksom på hvad der gør dig glad, og brug tid på det
– Prøv at lade hver med at gå så meget op i hvad andre tænker, og gør det du har lyst til
– Få en god nattesøvn, så du er klar og udhvilet til en ny dag
– Spis mad der gør dig mæt og fylder din krop med gode proteiner, fibre og kulhydrater

Brug for ny frisure? Læs med her