Hårfarve

Hvilken hårfarve passer til mig?

Overvejer du et skift fra din nuværende hårfarve til noget nyt og mere spændende? Så kig med her, måske har vi svaret på hvilken hårfarve der passer til dig. Der er nemlig lidt forskellige du kan overveje når nu trænger til et nyt look. Der er forskellige typer af hårfarve du kan overveje inden du vælger hvordan du gerne vil farves.

Permanent hårfarve

Hvis du vælger en permanent hårfarve, er du sikker på at dit hår holder på farven i flere uger uden at der falmer. Det er en lidt større behandling man skal igennem, og man bruger oftest permanent farve til at farve fra mørk til lys eller omvendt. Så er du ude efter at skifte hele din hårfarve eller komme af med de grå hår, samtidig med du får et resultat der holder længe, er en permanent farvning det rigtige for dig.

Afblegning

Går du efter at få et meget lyst look eller helt lyst hår, er det en afblegning du skal ud i. Når vi snakker afblegning, skal man dog tænke sig om inden man vælger denne form for hårfarvning. Afblegning kan nemlig godt skade dit hår hvis du får lavet for mange behandlinger med denne type hårfarve. Du skal derfor passe på, da du i sidste ende kan blive nødt til at klippe dit hår af hvis det har taget for meget skade. 

Toningsfarve

Hvis du ønsker en lidt mildere form for farvning er toningsfarve måske det rette for dig. Her bliver dit hår kun farvet med 50% af den virkning du får fra den permanente farve. Ved en toning ligger farvepigmenterne sig under håret, og holder bedre end en skyllefarve, men vil stadig aftage med tiden.t

Skyllefarve

Modsat toningen ligger skyllefarven sig uden på håret og vil aftage hurtigt. Det kommer an på hvilken skyllefarve man farver med, men typisk vil farve falde helt ud af dit hår efter 15 hårvaske. Denne form for farvning er essentiel til dig der skal farve hår for første gang, og ikke er helt sikker på hvilken farve du endeligt skal gå med.

Lysestriber

Er du mere til lyse striber i håret?

Her gennemgår vi de forskellige måder man kan få striber i håret

Den traditionelle måde: Der er mange forskellige måder der i dag kan laves lyse striber på, men traditionelt bliver lyse striber lavet med folie. Ved denne metode farves hele hårstrået og dine udgroninger vil derfor være meget tydelige. Ønsker du ikke det? så fortvivl ej, der er andre måder at gøre det på.
Babylights: Babylights er faktisk samme metode som ved den traditionelle, men her ligesom ordet siger, er det tale om meget tynde striber, hvilket gør at dine udgroninger ikke ses så tydeligt.
Color melt: Color melt er en ny teknik der for det hele til at se mere sammenhængende ud, og får farverne til at smelte sammen. Ved Babylights søger man tydelige lyse striber, og her ønsker man en sammenfletning af farverne, så det kommer til at se meget naturligt ud, samtidig med man tilføre noget lyst til håret.
Balayage: Balayage er en metode der trender meget, hvilket godt kan forstås. Ved valg af balayage får du et flot resultat der ikke kræver meget vedligeholdelse og ikke giver dig tydelige udgroninger. Det farves nemlig et stykke fra din hovedbund, så det ikke skaber den effekt hvor man tydeligt kan se man er blevet farvet.

Det anbefales at striber udføres af en professionel frisør, da det kræver en del teknik at udføre.

Hudtoner:
Inden du vælger din næste hårfarve, kan det være en god ide at kigge på din hudtone Så kommer du ikke fra frisøren med en hårfarve der slet ikke passer til din hudtone. Find ud af om du har en gullig eller lyserød undertone. Har du en gullig undertone betyder det at du har en varm hudtone og du skal gå efter varme farver.

Har du derimod lyserøde undertoner har du en koldere hudtone og skal gå efter et koldere og lysere look. Du kan fx. kigge på hvilke smykker dig passer dig bedst.
Er du en guld eller sølv pige?
Er du til guldsmykker anbefales det at gå efter varme toner, og kolde toner hvis sølvsmykker klæder dig bedst.

Pris og tid:
Noget du skal overveje før du kaster dig ud i hårfarvning, er hvor meget tid og hvor mange penge du vil smide efter det. Kigger man på den permanente farvning tager det både meget tid og mange penge at få et godt resultat og holde det ved lige. Er du mere til den hurtige og nemme løsning kan du overveje at gå med en skyllefarve i stedet.

Skyllefarve er typisk billigt og du kan nemt farve dit hår derhjemme uden det skal tage dig flere timer. Dog er det den lette løsning, hvilket betyder din farve ikke holder specielt længe. På den anden side har du her mulighed for at skifte lidt imellem de mange forskellige farvetoner.

lyst hår
brunt hår
Har du fundet din hårfarve? Find ud af hvordan du skal klippes her.