Dameklip

Klipning

Har du brug for et nyt dameklip?

Der er nemlig mange faktorer der spiller ind når du skal vælge din næste frisure. Noget af det første du kan kigge på, er din ansigtsform. Med din ansigtsform kan du finde ud af hvilket cut der passer bedst til dig.

Ansigtsformer

Oval ansigtsform

Hvis du er en af de heldige med en oval ansigtsform, kan du bære næsten alle frisurer. Det eneste du skal være opmærksom på, er at vælge en frisure der ikke skjuler dit ansigt. Vælg en klipning der fremhæver dit ansigt og undgå fx. et tungt pandehår der skjuler dit ansigt.

rund ansigtsform

Hvis du har en rund ansigtsform, skal du lægge fokus på ikke at få dit ansigt til at se mere rundt ud. Måden du kan forhindre dette på, er ved at skabe noget volumen på toppen og ikke omkring kinderne. Du ville være god med langt eller mellemlangt hår, så du får dit ansigt til at se mere ovalt ud.

Rektangulær ansigtsform

Hvis du har en rektangulær ansigtsform, har du et aflangt og smalt ansigt. Det vil derfor klæde dig med kort eller mellemlangt hår, med volumen omkring din kæbe. Du skal derfor undgå at lade dit hår gro alt for langt, så du ikke får dit ansigt til at se længere ud.
Saks i hår

Dit næste skridt

Find den rigtige frisør der kan mestre at klippe dit hår.
Har du været vant til at blive klippet hjemme foran spejlet af din mor eller moster, og skal ud at finde din egen frisør er der flere ting du kan tage højde for.

De fleste frisører kan klippe næsten alt slags hår, men har du flotte krøller eller afro skal du måske vælge din frisør med omhu. Det kræver noget af din næste frisør at mestre hårklip til afro eller krøllet hår. Derfor ville det være smart at vælge en frisør der har styr på krøller.
Har du derimod glat, fint eller tykt hår, kan de fleste frisører give dig det look du leder efter.

Trygge rammer

Når du er på udkig efter en ny frisør, er det en god ide at finde en frisør du er tryg ved. Måske har du været typen der kun kan klippes af en specifik frisør, hvor man er i trygge rammer.

Her er det kun din egen mavefornemmelse der spiller ind, og din følelse af frisøren og stedet. Find ud af om salonen er et rart sted at være eller om de kun går op i at få så mange kunder igennem som muligt. Her er anmeldelser din ven. Man kan ved få klik finde ud af hvordan den valgte frisør arbejder.

Pris

Som vi alle ved, hænger kvalitet og pris hænger oftest sammen. Hvis du ligesom de fleste er lidt sårbar omkring dit hår, kan du nok også nikke genkendelse til, at det ikke er alle der får lov til at klippe dit hår.

Det kan derfor være en ide at tjekke priser hos forskellige frisører inden du prøver ham/hende/dem af. Det er selvfølgelig ikke altid at kvalitet og pris hænger sammen, men her kan du så koble priser og anmeldelser sammen. Har den valgte frisør lave priser, så kig på deres anmeldelser og find ud af om de også leverer at godt resultat til deres kunder.

Vi håber denne guide gav dig brugbar information til dit valg af din næste frisør. Find din næste frisør på kortet ved siden af!


Få hjælp til at finde din næste hårfarve her