Hårpleje

Vores 4 tips til hårpleje

Det er vigtigt at sørge for at pleje sit hår derhjemme. Ved at passe på sit hår kan man undgå at få en irriteret hovedbund, så man ikke ender med skæl eller fedtet hår.

Vi har lavet 4 tips til dig om, hvordan du få en god hårpleje.

Hvis du vil læse mere om generelle guides til sundhed, så kan du gå ind på Net-Sundhed

1. Red dit hår rigtigt

Når dit bliver vådt, så bliver det en del mere skrøbeligt og også mere uglet, når det har fået vand til sig. Hvis du reder dit hår inden du går i bad, så vil dit hår blive mindre krøllet. Hvis du gerne vil redet dit hår før det bliver helt tørt, så brug en bredtandet kam, som er mere skånsomt for dit hår.

Det virker mest logisk at rede sit hår oppefra og ned – hvor man tager rødderne først og så ud til spidserne. Det viser sig faktisk, at det er langt bedre får håret at rede spidserne ud først, hvor man derefter tager bunden af håret og nedefter.
Du har større sandsynlighed for at knække noget af hårene, når du reder først ud fra hårbunden og ud til spidserne. Det er bedre hvis du starter helt ude i spidserne.
Ved at bruge denne metode, så skal dine naturlige olier i hovedbunden nok blive fordelt godt ud i hårlængderne.

2. Vask ikke dit hår for tit

Du skal skrue lidt ned på din hårvask, hvis du er vant til at vaske dit hår dagligt. Ved at bruge hårvask, shampoo og balsam hver dag, vil du ende med at slide på dit hår. Det er fordi, at når man vasker håret hyppigt med fx shampoo, så vil det ødelægge hovedbunden og hårsækkene, hvilket påvirker dit hårs sundhed og udseende.
Alt efter hvor hurtigt dit hår bliver fedtet, så er det mest optimalt at du vasker det omkring 2-3 om ugen. Hvis du gør dette konsekvent i et par måneder, så vil dit hår helt sikkert vænne sig til det.

3. Rens håret dobbelt med shampoo

Det kan virke absurd for nogle, men når du bruger shampoo er det vigtigt, at du renser dit hår to gange med det. Den første gang er for at fjerne snavs, sved og mulige produktrester fra tidligere hårvask. Derefter skal du skylle det ud, og så vaske håret igen med shampoo, så det vasker håret rent. Til sidst skal du bruge balsam, så du lukker hårstråenes skællag.

4. Pas på med for varme bad

I relation til, at du ikke skal vaske dit hår for tit, så er det også vigtigt, at du ikke vaske dit hår i for varmt vand. Ligesom dit hår, så har din hud også brug for de naturlige olier, som er i hovedbunden. Ved at bade for tit i varmt vand, kan du ende tør og krøllet hår, fordi olierne bliver vasket væk. Derfor skal du bade dit hår i lunkent vand. Slut derefter af med det kolde gys, fordi det kolde vand vil lukke hårstrået og gøre dit hår blankt.

hårvask
Få hjælp til at finde din næste hårfarve her